„Vilties žiedo“ aplankymas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

2016 balandžio 21 d. 17.00-19.30 VšĮ „Kauno hospiso namai“ savanorių ir darbuotojų komanda svečiavosi socialinių paslaugų centre „Vilties žiedas“, kur turėjo galimybę pabendrauti su centro darbuotojais Ginte, Agne, Jūrate ir Olga.

Kauno socialinių paslaugų centras, vienas iš VšĮ „Vilties žiedas“ padalinių, yra įsikūręs, A. Juozapavičiaus pr. 7 G (Šančių seniūnijoje), naujai rekonstruotame pastate, pritaikytame asmenims su negalia. Nepaisant rekonstrukcijos, pastate, kaip pastebėjo mūsų hospiso savanoris, įžymus Lietuvos dailininkas ir filmuotojas Rolandas Karalius, išlaikyta Rusijos caro laikų architektūros ir dizaino autentika. Ir šioje estetiškai patrauklioje erdvėje neįgaliems suaugusiems asmenims bei jų šeimos nariams teikiamos socialinės paslaugos, atitinkančios jų poreikius.

Kitaip sakant, pagrindinis šio dienos centro tikslas – pagelbėti neįgaliems žmonėms, sudaryti sąlygas turiningai praleisti laiką, gerinti jų galimybes savarankiškai tvarkytis ir gyventi bendruomenėje, prisitaikyti prie aplinkos ir jausti pasitenkinimą savo veikla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”id^10141|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/04/005-1.jpg|caption^null|alt^Kauno hospiso namai|title^Kauno hospiso namai|description^Kauno hospiso namai”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”large” alignment=”right” style=”vc_box_outline” image=”id^10137|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/04/012.jpg|caption^null|alt^Kauno hospiso namai|title^Kauno hospiso namai|description^Kauno hospiso namai”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Kauno hospiso komanda susižavėjo ir tuo, ką išgirdo, ir tuo, ką pamatė.

Kompiuterinio raštingumo, elektroninio verslo, HTML kalbos panaudojimo kuriant interneto svetaines ir prezentacijas, mokomųjų programų auditorijose vyrauja griežta tvarka ir aiškus dizainas. Džiugino kompiuterių gausa.

Įėję į kitas patalpas pamatėme „auksinių rankų“ ugdymo cechą. Čia  vyksta floristikos, keramikos, pynimo iš vytelių, dekupažo  užsiėmimai. Pamatėme meniškai ir kruopščiai neįgaliųjų žmonių atliktų kūrinių: ežiuką iš saulėgrąžų sėklų,  rožę iš smulkintų kiaušinių lukštų, įvairių skrynučių ir dėžučių, puoštų dekupažo technika. Ir vos tik pamatė, kad mes nuoširdžiai žavimės jų darbais, tučtuojau dovanu gavome pintą dėžutę.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”large” alignment=”right” style=”vc_box_outline” image=”id^10136|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/04/018.jpg|caption^null|alt^Kauno hospiso namai|title^Kauno hospiso namai|description^Kauno hospiso namai”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Aplankėme ir kineziterapijos salėje, kurioje gana gausi įrangos, reikalingos fizinės sveikatos stiprinimo užsiėmimams.

Šeimininkai didžiavosi koridorių ir laiptinių sienų puošmena – Šančių senamiesčio nuotraukų ekspozicija. Tai fotografų mokymo programos dėstytojų ir studentų darbai.

Ilgiau užsibuvome trumpalaikės socialinės paslaugos „Atokvėpis“  palatose, kur pamatėme mūsų hospiso svajonę – lengvo stiliaus ir neįkyraus dizaino dviviečius gyvenamuosius kambariukus, kuriuose yra visa reikiama buitinė, maisto gaminimo ir asmens higienos įranga: šaldytuvas, kriauklė, viryklė.

Apžiūrėjome puikiai neįgaliesiems pritaikytus sanitarinius mazgus (kiekviename aukšte ne po vieną), jaukias arbatos gėrimo virtuvėles, paskui nusileidome keltuvu žemyn ir ekskursiją baigėme valgykloje, labiau primenančioje kavinę ar restoraną.

Susėdus už stalo, besivaišinant sausainiais, saldainiais ir gurkšnojant mineralinį vandenį, tarp „Vilties žiedo“ ir „Kauno hospiso namų“ darbuotojų bei savanorių užsimezgė šiltas, gyvas ir jaudinantis pokalbis. Atradome bendrų veiklos bruožų, tokių, kaip paslaugų individualizavimas pagal kliento poreikius, paslaugų įvairovės siekimas ir kokybės plėtra, atviras ir tausojantis bendravimas su pacientais, jų savarankiškumo skatinimas.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”id^10135|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/04/038.jpg|caption^null|alt^Kauno hospiso namai|title^Kauno hospiso namai|description^Kauno hospiso namai”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Praktinis šio susitikimo rezultatas – pasirašyta bendradarbiavimo  teikiant socialines paslaugas ir paliatyviąją pagalbą suaugusiems neįgaliems asmenims, jų šeimoms bei kitoms socialiai pažeidžiamų asmenų grupėms, dalinantis metodine informacija ir gerąją patirtimi, siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, prieinamumą ir atitikimą tikslinių grupių asmenų poreikiams, sutartis.

Aptarėme ir bendradarbiavimo formas, tokias kaip „atokvėpio“ paslaugų teikimas, konsultavimas diegiant naujus darbo metodus ir sudarant sąlygas įvairiais būdais stiprinti paslaugų gavėjų, jų šeimos narių, kitų Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojų fizinį pasirengimą ir sveikatą, sveikos gyvensenos propagavimas, abipusė pagalba organizuojant seminarus, konferencijas, kitus su vykdoma veikla susijusius viešuosius renginius.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.