Paspauskite ENTER – MES ESAME!

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Visa Lietuva ką tik atšventė susitikimą  su Šventuoju Tėvu Pranciškumi.

Kauno Hospiso namai buvo pakviesti kartu su kitomis Lietuvos Paliatyvios pagalbos organizacijomis – Alytaus VŠĮ „Tėviškės namai”,
VŠĮ „Šiaulių paliatyvios pagalbos ir onkologijos centras”,
VŠĮ „Šv. Pranciškaus onkologijos centras Klaipėdoje” ir
VŠĮ Pal. Kun. Mykolo Sapočkos (Vilniaus) Hospisu apsijungti į Šv.Mergelės Marijos Rožinio devindienį savo organizacijose.

O šeštadienį sustoti į GYVĄ ROŽINĮ ir taip pasitikti Šventąjį Tėvą, vykstantį sveikinti minią Vilniaus gatvėmis.

Kauno hospiso 19 kolektyvo narių: darbuotojų (gydytoja Dovilė, vyr. slaugytoja Drasutė, soc. darbuotoja Lijana, direktorė Kristina su šeimomis jauniausiajai dalyvei Veronikai dar tik bus vieneri), bei savanoriai (Lina, Mindaugas, Dalė ir kt. su šeimomis. )

Į Vilnių vežėme Viltį, Meilę, Bendrystę ir Palaikymą.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” alignment=”right” style=”vc_box_outline” onclick=”link_image” image=”id^11918|url^https://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2018/09/hospisas2.jpg|caption^null|alt^Kauno Hospisas|title^Kauno Hospisas|description^Kauno Hospisas”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Didis džiaugsmas liejosi mūsų širdyse. Vilniaus Hospiso savanoriai pasitiko mus svetingai: su karšta arbata ir pietumis. Sesuo Michaela Rak mus visus šiltai apkabino.

Savanorė Lina G. dalinasi: „Koks didžiulis jaudulys apėmė, kai pradėjo iš Vilniaus Hospiso stacionaro vežti pacientus į numatytą vietą…”

Susirinkome visi ant kalnelio, širdis virpėjo, protas degė nuo minties, kad artėja labai labai svarbus mūsų visų gyvenime įvykis.

Kartu su Vilniaus Hospiso koordinatore Aušra Taločkaite repetavome pasitikimo šūksnius.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” onclick=”link_image” image=”id^11921|url^https://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2018/09/Kauno-Hospisas-2.jpg|caption^null|alt^Kauno Hospisas|title^Kauno Hospisas|description^Kauno Hospisas”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kauno Hospiso namų komanda išsiskyrė iš susirinkusių žmonių žaliais marškinėliais su Hospiso emblema, violetiniais šalikėliais, savanorio pažymėjimais, o svarbiausia – vėjo plaikstoma Kauno Hospiso namų VĖLIAVA.

Visi tapome GYVOJO ROŽINIO karoliukais. Turėjom ir daug mažų „karoliukų” – mūsų nuostabių vaikučių, kantrių, besišypsančių ir su degančiom akutėm laukiančių Šv. Tėvo.

Likus valandai iki popiežiaus atvykimo pradėjome bendrą gyvojo rožinio maldą, Ji buvo LABAI STIPRI, iš pačių sielos gelmių ir su didele stipria Meile. Pasijutome esantys broliais ir seserimis, rožinio malda skambėjo lietuvių ir lenkų kalbomis.

Tuo metu, kai popiežius suklupo maldai Aušros vartų koplyčioje – minia, laukianti popiežiaus prie Vilniaus Hospiso, kartu su pacientais panirome į TYLĄ ir SUSIKAUPIMĄ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/6″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” onclick=”link_image” image=”id^11912|url^https://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2018/09/KHN-foto-popiežius-3.jpeg|caption^null|alt^Kauno Hospisas|title^Kauno Hospisas|description^Kauno Hospisas”][/vc_column][vc_column width=”4/6″][vc_column_text]Prasmingiausiu Popiežiaus kelionės momentu, mes liudijame – buvo Tėvo Pranciškaus sustojimas prie Vilniaus Hospiso.

Šv. Tėvas išlipo palaiminti pacientų.

Pakeliui sustojusi Kauno Hospiso namų komanda gavo neaprėpiamų DOVANŲ: Popiežius laimino mūsų Kauno hospiso savanorių  vaikus, glostė galvas ir spaudė mums visiems rankas, šypsojosi.

Palaikymas, kelionė, malda ir bendrystė atnešė MUMS visiems Popiežiaus Pranciškaus Palaiminimą, Prisilietimą – matyti visų spindinčias akis ir Meilės ašaras, apsikabinimus.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bet, Lietuvos žiniasklaida mūsų nepastebėjo.

LRT įvardijo Lietuvoje esantį tik VIENĄ hospisą.

Tokiu būdu anuliavo 4-rių atsidavimo ir pasiakojimo metų darbą, visus palydėtus pacientus, visas nušluostytas ašaras, perimtą skausmą, palaikymo žodžius kančioje ir beviltiškume, visų gailestingų širdžių paaukotas lėšas, priemones, laiką…

Lyg 120 žmonių kolektyvas staiga dingo tyčiniu „DELETE“ mygtuko paspaudimu.

Facebook’e renkamos aukos kažkokiam neegzistuojančiam „Lietuvos hospisui“ – ar mes Kauno hospisas jam priklausome?

Mes labai sunkiai verčiamės – dėl lėšų stygiaus ir Kauno savivaldybės abejingumo neturime pastato stacionaro.

Bet juk Kauno hospisas atkakliai, diena iš dienos, ir savaitgaliais, ir švenčių dienomis – einame pas visu apleistus mirštančius žmones į namus, padedame jiems ir jų artimiesiems be atlyginimo, o kartais ir be padėkos žodžio.

MES ESAME – paspauskite ENTER! Atraskite mus. Užkrovėme ir nešame ant savo pečių Kauno garbę – Hospiso paslaugas. BŪKIME KARTU.

Susitikimas su popiežiumi sutelkė Kauno hospiso bendruomenę į didžiulę Vilties ir Meilės ŠVENTĘ.

Lai ši šventė tęsiasi mūsų visų širdyse kuo ilgiau.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.