SUNIOKOTAS Kauno hospiso namų TURTAS

Dar vasario mėnesį Kauno miesto savivaldybė išnuomojo lengvatine nuoma patalpas sandėliuoti Kauno hospiso namai gautą paramą iš Norvegijos. Sąžiningai laikėmės sutarties įsipareigojimų: apdraudėme išnuomotas patalpas, įsirengėme elektros skaitiklius, pasirašėme sutartį su „Kauno energija” dėl šildymo apskaitos, gavome atsakymus iš Žemės Ūkio Ministerijos, pasigaminome raktus, apsaugojome turtą, uždengdami langus apsaugine plėvele. Susitvarkėme, suinventorizavome. Neturėdami vandens, kurio mums, dėl mažų sąnaudų, neįjungė savivaldybė, pasistatėme biotualetą, patalpas išsivalėme veždami savo vandenį. Taip gyvenome iki trečiadienio.

Tačiau, praeitą savaitę, Kauno miesto savivaldybė, išnuomojusi likusią patalpų dalį kitiems nuomininkams. Pajungė vandens tiekimą. Informaciniu skambučiu lyg tarp kitko užsiminė, kad vyks pajungimas, bet apie tai, kokiu metu tai vyks nieko neinformavo. Savivaldybės atstovai žinojo apie patalpų stovį, ir apie nuomojamose patalpose esančias įvardintos dušines, skalbyklas, tualetus ir kriaukles bei atvirus vamzdžius. Nes tai, vistik, ne vienas kabinetas, o daugiau negu 200 kv.m ploto patalpos.

Na, mums tai netrukdė ligi šiol.

Sužinojus, kad bus paleidžiamas vanduo, dėl visa ko, nuvykome apžiūrėti vėlų vakarą. Tai, ką radome – didžioji dalis saugiai sukrautos paramos dėžėse – buvo apsemtos. Skendo televizoriai, elektros prietaisai, dėžėse saugiai ir kruopščiai sudėti indai.

Nemokame žodžiais apsakyti, koks neatsakingas Kauno miesto savivaldybės požiūris ir darbas. Negebėjimas tinkamai informuoti organizacijos. Ir sukelti tokius neišmatuojamus rūpesčius.

Padedame mirštantiems Kauno miesto žmonėms, tačiau tuo pačiu turime stebėti neatsakingų Kauno institucijų darbą.

Ir toliau stebime, kaip esame NEINFORMUOTI apie tolimesnius savivaldybės darbus, nevykdomus susitarimus.

Parama sukrauta, tam prireikė viso Kauno miesto savanorių, o kas dabar atkraustys viską, kad savivaldybė galėtų palikti tinkamas naudojimui patalpas? Ir kas užtikrins, kad ateityje tai nepasikartos, nei Kauno hospiso namams, nei kitoms organizacijoms?

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.