Kitokios kalėdinės dovanos

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Straipsnio temą padiktavo eilutės iš savanorės Jurgitos ataskaitos:

„Sveiki, pas pacientę L. šiandien nuvažiavau 9.20 h. Ją  radau jau atsikėlusią ir bebaigiančią apsirengti. Ėmėmės drabužių ir patalynės rūšiavimo darbų: ką išmesti, ką atiduoti, ką sudėti į spintą, ką išnešti į verandą.

Surūšiavusios sudėjome  viską į skirtas vietas. Nedegė lemputė prie lovos, tad suradau laida, kuris, pasirodo, buvo tiesiog neįjungtas į rozetę.

Išploviau visur grindis, bei išnešiau šiukšles. L atrinko visą krūvą patalynės ir rankšluosčių, keletą jau per mažų kelnių, kuriu nebenaudoja. Pasiūle  man atiduoti.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” image=”id^10583|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/11/KHN-šuniukai-pas-Gražiną-9.jpg|caption^null|alt^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|title^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|description^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Man nejauku priimti iš kitų dovanas, bet tikriausiai reikia išmokti priimt. L. Sakė, kad vistiek juos atiduos ir džiaugsis, jeigu kam nors dar bus naudingi. Išėjau 11.30h., su kalnu dovanų patalynės ir rankšluosčių!

Pacientė džiaugėsi dėl sutvarkytų namų, buvo puikios nuotaikos. Atsisveikinom iki kito pasimatymo.“

Susižavėjome pacientės išmanumu: atsidėkojo, kaip galėjo, ir sugebėjo įtikinti savanorę priimti padėką. Kaip turėjo elgtis savanorė, kodėl suabejojo, ar gali priimti daiktus?

Todėl, kad duoti lengviau nei imti. Tai aksioma ir mėginti ją analizuoti nepatartina, nes galime įnikti į tuščiažodžiavimo bei puikybės tankmes.

Matyt, brendant iš tokios tankmės  atsirado populiari nuomonė, kad žmonės neturi pakankamai pinigų, ar turtų, todėl, kad psichologiškai yra nenusiteikę priimti dideles dovanas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”id^10580|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/11/KHNfoto-tvarka-pas-gražiną.jpg|caption^null|alt^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|title^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|description^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Tuomet, kaip gi dėl aibės įvairiausių fondų ir VšĮ, kurie laukia ir trokšta lėšų ir dovanų? Jie tikrai visada pasiruošę priimti, nes kitaip išgyventi nepavyks.

Savanorė Jurgita jau kelias savaites atsidavusiai tvarko neįgalios bejėgės pacientės būstą, visada ateina su nuotaika, dirba atsakingai ir kruopščiai.

Ji suabejojo dėl paprastos priežasties: juk esu savanorė, todėl aš turiu duoti.

Įsižiūrėkime į šią situaciją ir į daugybę kitų kiekvieno mūsų gyvenimo nutikimų: koks laimingas tampa žmogus, kuris sugeba atsidėkoti ir padovanoti, kaip džiūgauja širdis paaukojus ar parėmus vargstantį.

Didžiuojamės savanore, taip išmintingai pasielgusia.

Ji ir vėl sugebėjo PADOVANOTI: peržengė per save ir suteikė pacientei malonumą.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Prieš šventes kiekvienam ūmai iškyla klausimas: ką dovanoti, kaip priimti dovanas?

Su vaikais yra paprasta, jie kiekvieną akimirką žino, ko norėtų dovanu: dažniausiai šiuos dalykus  randame parduotuvėje.

Suaugusiems žmonėms  šiais laikais dovanoja prekybos centrų čekius, bilietus į renginius, masažus ir panašiai.

Bet atsirado ir vystosi Lietuvoje dar KITOKIA dovanų forma. Tampa vis populiariau PAKEISTI EILINIUS SUVENYRUS  Į TIKRUS GERUMO DARBUS.

Tai paprastų veiksmų seka: atrandama organizacija, kurią pasitikima ir žinoma, jog ši organizacija geriau, nei kas kitas žino, kur yra nelaimingi, nuskriausti, sergantis, mirštantys žmonės, bei kaip jiems padėti.

Paaukojama jai tam tikra lėšų suma savo bičiulio ar artimojo vardu. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” image=”id^10590|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/11/Hospiso-namai-kalendoriukas.jpg|caption^null|alt^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|title^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|description^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Paspauskite čia: https://www.aukok.lt/projektai/Orus-mirties-laukimas –  Ir viskas! 

Nereikia stumdytis parduotuvėse, lakstyti iš vieno prekybos centro į kitą, sukti galvą dėl kainos, stovėti automobilių kamštyje.

Per kelias akimirkas Jums pavyks ne tik įsigyti stebuklingą dovaną, bet ir padaryti pasaulį geresniu. Netgi, jeigu auka  visai nedidukė – vistiek pasaulis pasikeis į gerą.

Tikri, nuoširdūs ir  ypatingi Jūsų aplinkos žmones tinkamai įvertins šį gestą.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Per šį portalą Kauno hospisas kviečia prisidėti prie projekto automobiliui su specialia įranga pacientams. Padedame ypatingai sunkioje būklėje esantiems žmonėms.

Mūsų pacientai neturi galimybių palikti namus, todėl didžiausias sunkumas yra  nors trumpam iškelti juos iš namų: vežti sunkiai sergančius nebepagydomus ligonius į gydymo įstaigas tyrimams, sveikatos palaikymui, nuskausminimo terapijai, įkvėpti gryno oro, aprūpinti medikamentais ir maistu, organizuoti susitikimus, terapijas, savanorių bei medicinos personalo aplankymus.

Viena iš mūsų hospiso misijos užduočių yra paskutinio noro išpildymas.

Dažniausiai tai būna noras tiesiog išvažiuoti iš namų į gamtą, kurios nematę jau daug metų. [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”large” style=”vc_box_outline” image=”id^10585|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/11/KHN-foto-Lile-šachmatai.jpg|caption^null|alt^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|title^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.|description^Kitokios kalėdinės dovanos. Kauno hospiso namai.”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aukojant nurodytoje svetainėje, atsiunčiamas dailus padėkos raštas „Gerumo padėka“ su aukojančio vardu – Jūsų artimojo ar bičiulio.

Padėką galima atspausdinti ir sumaniai suderinti, pavyzdžiui, su Kalėdiniu skanėstu.

Padovanoti Laimę svetimam, nepažįstamam žmogui – tai neužmirštamas pojūtis. Tai realu, gera ir skaidru. Žmonės, organizacijos, kuriems dovanosite tikrai apsidžiaugs gavę žinią apie Jūsų auką, ir greičiausiai pasimels už Jus. 

Prisiminkime šį pojūtį. Tapkime laimingesni patys, suteikdami laimę kitiems – labiausiai nuskriaustiems mūsų visuomenėje  žmonėms.

Juk viską, kas mums reikalinga – mes patys jau turime: gyvenimą, laisvę, stogą virš galvos. Padovanokime šią galimybę kitiems.

Padovanokime LAIMĘ sau, artimiesiems, bičiuliams ir tiems nepažįstamiems, kurie labai kenčia be mūsų pagalbos. Laimę – visam mus supančiam pasauliui.

„Duokite ir jums bus duota. /Lk 6, 38/“[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.