Problemos su techninės pagalbos neįgaliesiems centru

Šiandien mirštantis ŽMOGUS negavo gyvybiškai svarbios Funkcinės lovos.

Apie anksčiau buvusį atvejį rašėme dar 2021 m. gruodžio mėnesį. Per tris mėnesius šioje įstaigoje niekas nepasikeitė.

https://www.facebook.com/1195457750483702/posts/5261660913863345/?d=n

Prieš tris savaites Pacientės B. dukra gavo siuntimą iš šeimos gydytojos funkcinei lovai ir tualeto kėdei. Susisiekus su Techninės pagalbos neįgaliesiems centru prie SADM (Žemaičių pl. 37) laisva vieta priėmomui buvo tik po 3 SAVAIČIŲ. Konsultavosi artimieji dėl dokumentų telefonu.

Atvykome kartu su pacientės dukra. Pateikus visus būtinus dokumentus, centro darbuotoja Kristina Tribienė informavo, kad lova nebus suteikta, nes gydytojos išrašytame dokumente nebuvo papildomai įrašyta, kad „Pacientei teikiama PALIATYVI PAGALBA“. Nudžiugome, juk kartu atvyko Hospisas, kuris jau beveik du mėnesius teikia PALIATYVIĄ pagalbą šios pacientės namuose. Suprantame, kad patvirtinus direktorės parašu ir spaudu situacija išsisprendžia. Deja. To negana. Mums įteikiama atmintinė, ir mirštančios pacientės artimieji, gyvenantys Kauno rajone, turi vėl vykti pas šeimos gydytoją, taisyti siuntimą ir vėl atvykti atsiimti funkcinės lovos

Darbuotoja nesileido į jokius kompromisus. Tualeto kėdę gavome. Deja, iškilo kitas akibrokštas: susimokėti už priemonę šioje įstaigoje galimybės nėra. Reikia vykti į artimiausią banką ir susimokėti grynais, arba jungiantis per kompiuterį atlikti pavedimą. Šioje įstaigoje susimokėti neįmanoma niekam, o ypač NEGALIĄ patiriantiems pacientams ir jų artimiesiems.

Nebesismulkinsime, kokiu tonu ir arogancija kalbėjo šios įstaigos darbuotojos. Tai nesutelpa į jokius pagalbos ŽMOGUI rėmus. Pasikalbėti su direktore taip pat nepavyko.

Palikome prašymą patikslinti, kodėl darbuotoja nesuteikė galimybės pasiimti funkcinės lovos.

Labai apmaudu, kad nėra jokio pokyčio šioje organizacijoje. O Juk čia gauna priemones viso KAUNO miesto negalią turintys žmonės bei slaugantys savo artimuosius.

GELBĖKIT ir padėkit!

Jurgita Sejonienė

Aurelijus Veryga

Audronė Jankuvienė

Asta Kubilienė LR Seimo narė

Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.