Savanorystės įgūdžių tobulinimas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kovo pabaigoje Kauno hospiso savanoriai mokėsi 2-jų dalių seminare „SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS“.


1-mą dalį „Savanorių kalbėjimo įgūdžių lavinimas“ vedė Robertas Šunokas – VšĮ „Oratorių mokykla“ lektorius, ilgametis seminarų, mokymų treneris.
 
Jis sako: „Jei Dievas davė mums ausis ir burną, tai mes visi galime reikšti savo nuomonę, bendrauti ir kalbėti viešai“. Savanoriai buvo nustebę,  kaip sunku nejausti įtampos kalbant viešai. Ypatingai šokiravo pasisveikinimo ir prisistatymo įgūdžių formavimo sunkumai!
 
Savanorė Dovilė: „Juokingiausia buvo, kad beveik visus savanorius pažįstam, žinom ir vardus, bet nesugebėjom pakartoti tokio paprasto sakinio:)))“
 
O kai Toastmasteris Robertas pristatė nepakartojamą žaidimą Godopoco, išaiškėjo, kad gyvenimiškų situacijų vaidinimas, paremtas improvizacija, iš tiesu pašalina stresą ir įtampą.
Savanoriai labia aktyviai improvizavo ir vietomis juokėsi iki ašarų.  Tuo metu lektorius įtemptai stebėjo ir koregavo veiksmus.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” image=”id^10938|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2017/04/KHN-foto-seminaras1-2.jpg|caption^null|alt^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|title^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|description^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” alignment=”right” style=”vc_box_outline” image=”id^10940|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2017/04/KHN-foto-seminaras1-1.jpg|caption^null|alt^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|title^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|description^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kitą seminaro dalį „1-os pagalbos suteikimas“ vedė Monika Čiukšytė – VšĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikė.

Ji mokė mus suteikti 1-mą pagalbą tam tikrais konkrečiais atvejais, gebėti įvertinti paciento anatominę, fiziologinę ir patologinę būklę, įvertinti paciento organizmo funkcijas, iš kurių vienai sutrikus kyla pavojus žmogaus gyvybei, teikti pirmąją medicinos pagalbą ūmių būklių, traumų ir pavojingų aplinkos veiksnių atveju sveikatos priežiūros specialisto priežiūroje arba savarankiškai.

Savanoriai stengėsi  iš visų jėgų: gaivino, mokėsi vartyti žmogų su epilepsijos priepuoliu, fiksavo traumuotas galūnes…

Kiekvienas savanoris suvokė, kiek svarbios yra šios praktinės žinios.

Ypatingai šokiravo pateiktos 1-mos pagalbos naujovės: negalima kratyti vaikų žemyn galva, kraujavimui iš nosies – ne vatą, o bintą tinkamiau naudoti, kad epilepsinio priepolio metu negalima žmogui į burną kišti kietų daiktų…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” image=”id^10943|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2017/04/KHN-foto-seminaras1-3.jpg|caption^null|alt^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|title^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS|description^SAVANORYSTĖS ĮGŪDŽIŲ TOBULINIMAS”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Seminaro PABAIGOJE kalba nukrypo į Kauno hospiso kasdienybę.
 
Svarstėme: kodėl nereikia duoti savo telefono Nr. pacientui, kaip bendrauti su pacientais ir jų artimaisias, kaip  įkalbėti reikalingam veiksmui.
 
Visą seminarą puikiai moderavo savanorė Ilona Lukoševičiūtė-Noreikienė. Ji kalbėjo apie TARNYSTĖS lyderystę, apie tai, kad Jėzus Kristus buvo tarnaujantis lyderis.
 
„Mums svarbu empatiškas konstruktyvus komunikavimas NUMETUS savo EGO…“ – aiškino moderatorė Ilona. :
 
„Šaunu, jog susiformavo graži mūsų Kauno hospiso tradicija turėti kas mėnesinius susitikimus.
Labai norėčiau, jog tai virstų mūsų tikslingo tobulėjimo būnant kartu tradicija. Būnant laisviems ir nuoširdiems diskutuoti, kelti klausimus, išsakyti savo džiaugsmus ir rūpesčius, lūkesčius bei siekiant tikslingai tobulėti savanorystėje bei dvasinėje/tarnavimo lyderystėje.“

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.