Paversta ant šono Maslovo piramidė

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Jau seniai suvokėme, kad Kauno hospise viskas vyksta ne taip, kaip įprasta: aukščiausios kvalifikacijos paslaugas daliname nemokamai, savanorių vidutinis amžius 50 metų (ne 20 – 25, kaip įprasta), o įžymi Maslovo poreikių tenkinimo piramidė mūsų veikloje gaunasi PAVERSTA ant šono:)

Priminsime: šios piramidės pagrindas yra fiziologinių poreikių tenkinimas, po to saugumo užtikrinimas, socialinių problemų sprendimas ir t.t.

Piramidės viršuje – savirealizacija ir dvasinis pasitenkinimas.

O pas mus visi poreikiai išsirikiuoja vienoje linijoje, ateiname pas pacientus su viskuo nuo pat pirmo komandos apsilankymo: čia pat lašelinių statymas ir stomų tvarkymas, čia pat sauskelnių keitimas ir maisto ruoša, čia pat lygiagrečiai – dvasinė pagalba ir sielovada.

Viskas vienoje linijoje. Kas čia per stebuklas?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” image=”id^11772|url^https://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2018/04/KHN-Soboras-3.jpg|caption^null|alt^Paversta ant šono Maslovo piramidė|title^Paversta ant šono Maslovo piramidė|description^Paversta ant šono Maslovo piramidė”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Stebuklas tame, kad į Hospiso veiklą ateina labai neeilinės, ypatingai jautrių širdžių asmenybės. Pasišventusieji žmonės, kurie diena iš dienos užsiima sielovada, niekada neatsisako ir randa laiko padėti, užtarti bei aplankyti – tai mūsų DVASINIAI VEDLIAI KUNIGAI ir sesės VIENUOLĖS.
 
Kauno hospiso veiklos pačioje pradžioje kreipėmės palaiminimo į  Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupijos kurijos kanclerį, Vilniaus šv. Paraskevės cerkvės kleboną kunigą Vitalijų Mockų.
 
Šventikas išnešė įspūdingo didžio kryžių su daugybe šventų relikvijų jame ir atliko ceremoniją labai iškilmingai.
Jo žodžiai pačiomis sunkiausiomis akimirkomis stiprina ir lydi iki šiol:
„Ši veikla labai svarbi, darykite kas benutiktų. Bus daug sunkumų, bet nepasiduokite, vistiek vykdykite ją”.

Nuo pat Kauno hospiso veiklos pradžios mūsų nuoširdžiais bičiuliais taip pat tapo Vyskupas Kęstutis KĖVALAS, kun. Tomas KARKLYS (Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia), kun. Kęstutis GENYS, kun. Ričardas BIRBILAS.

Kartą mūsų pacientę aplankė Kauno Švč. Mergelės Ėmimo į dangų („Vytautinės”) bažnyčios kun. teol. lic. Kęstutis RUGEVIČIUS, o kun. Evaldas VITULSKIS iš Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos prisidėjo prie konferencijos organizavimo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” image=”id^11775|url^https://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2018/04/KHN-foto-Pažaislis-8.jpg|caption^null|alt^Paversta ant šono Maslovo piramidė|title^Paversta ant šono Maslovo piramidė|description^Paversta ant šono Maslovo piramidė”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Hospisui dažnai ateina į pagalbą kupinos gailestingumo sesės vienuolės: Šv. Elzbietos seserų kongregacijos, Švento Kazimiero seserų kongregacijos (Pažaislio vienuolynas). 
Ypatingai šilti santykiai pagalboje Kauno hospiso savanoriams susiklostė su Betliejaus Mergelės Marijos Ėmimo į dangų ir Šv. Bruno vienuolijos Betliejaus seserimis.

O pažintis su seserimi ir teologijos mokslų daktare Fausta PALAIMAITE, priklausančia Šventosios Šeimos seserų vienuolijai, atnešė į hospiso gretas daug džiaugsmingos energijos.

DĖKOJAME šiems nuostabiems žmonėms ir pasišventusioms sieloms! Esate visada pasiruošę padėti Kauno hospiso pacientams, jų artimiesiems, savanoriams, personalui. 

Juk mūsų darbas prie sunkiai sergančių nebe pagydomų žmonių be patyrusių sielovadininkų neįmanomas!

Viešpatie, palaimink jų ir mūsų darbus gausiu derliumi! Amen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.