Naujas Kauno hospiso namų logotipas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Naujo bei profesionalaus logotipo idėja senokai kuteno Kauno hospiso kolektyvo jausmus bei protus. Pagaliau, atrasta kūrybinga, talentinga, altruistiška asmenybė, supratusi Kauno hospiso veiklą visa savo esybe.

Logotipo kūrimas užtruko ne vieną mėnesį.

Rodos, kas čia tokio – sukurti mažuliuką paveikslėlį?

Tačiau įdėmiai apžiūrėjus bei įsigilinus į logotipo aprašymą, supranti, kad tai nėra paprastas grafinis ženkliukas.
 Tai įkūnyta Kauno hospiso dvasia, tai Kauno hospiso veiklos esminės informacijos kompaktiškas atvaizdas.

Naujo logotipo IKONA sudaryta iš drugelio ikonos viduryje, rankų, primenančių namą, bei skliauto virš jų.

Toks vaizdas įkvėptas hospiso funkcijų: pagalbos ir rūpinimosi ligoniais bei jų artimaisiais, bendruomeniškumo kūrimo, gyvenimo ir mirties akistatos, tikėjimo ir vilties palydint į amžinajį gyvenimą.

Organizacijos pavadinimui logotipe pasirinktas rašytinis ŠRIFTAS, skirtas pabrėžti žmogiškumo svarbą organizacijoje – natūralių ir netaisyklingų formų šriftas jaukus ir artimas akims, sukuria pasitikėjimo ir saugumo (namų) jausmą.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Vaizdų ir spalvų reikšmės: 

RANKOS simbolizuoja pagalbą, rūpestį, o jų išdėstymas primena namo siluetą, kuris taip pat asocijuojasi su hospiso veikla ir žmonėmis, prisidedančiais prie šios veiklos, kuriant bendruomeniškumą.

DRUGELIS yra tarptautinis hospiso atributikoje naudojamas simbolis, kuris savo trapumu ir laikinumu simbolizuoja šį pereinamąjį laikotarpį tarp gyvenimo ir mirties. Drugelis, pavaizduotas tarp rankų ikonos centre, taip pat gali būti interpretuojamas kaip pagalba, kurią suteikia hospise dirbantys žmonės šiuo pereinamuoju laikotarpiu. 

SKLIAUTAS virš rankų simbolizuoja dangų, rojų, amžinąjį gyvenimą – mūsų visų tikslą, taip pat jis reiškia ir apkabinimą/apgaubimą kaip apsaugą, pagalbą, kuri gaunama iš tikėjimo.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image img_size=”full” alignment=”right” image=”id^12267|url^https://www.kaunohospisas.lt/wp-content/uploads/2019/06/hospisaslogo.jpg|caption^null|alt^null|title^Naujas Kauno hospiso namų logotipas|description^Naujas Kauno hospiso namų logotipas”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Pagrindinė spalvų paletė:

Mėlyna spalva simbolizuoja šventumą, tyrumą, Dievo žodį, Šventąją Dvasią.

Prislopinta gintaro atspalvis simbolizuoja ištvermę ir sunkumų atlaikymą, su kuriais susiduria hospiso bendruomenės nariai.
 Šios spalvos yra naudojamos tik derinant paletę tarpusavyje su galimais juodos spalvos įterpimais.

Antrinė spalvų paletė:

Violetinė spalva simbolizuoja tikėjimą, pasitikėjimą, kantrybę ir dvasingumą.
 Žali atspalviai simbolizuoja viltį, gyvenimo pergalę per mirtį (amžinąjį gyvenimą).
 Šios spalvos yra naudojamos tik derinant paletę tarpusavyje su galimais juodos spalvos įterpimais.[/vc_column_text][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” image=”id^12273|url^https://www.kaunohospisas.lt/wp-content/uploads/2019/06/kauno_hospiso_namai_fb_cover.jpg|caption^null|alt^null|title^Naujas Kauno hospiso namų logotipas|description^Naujas Kauno hospiso namų logotipas”][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.