Prieš velykas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

TUOJ VELYKOS! Pagal senąsias tradicijas žmonės šiukštu jokių darbų nepasilikdavo šventiniam sekmadieniui, o Velykų dieną skirdavę maldai, šventei ir aukojimams. 

Tad ir mes, gavę šventinių lauknešėlių iš labai gerai žinomos Lietuvoje „Zigmo žuvis“ įmonės (UAB ICECO žuvis – viena iš didžiausių augančių žuvies perdirbimo kompanijų Baltijos šalyse), atlikome svarbius darbus prieš pat Velykas.

Savanorių koordinatorė Kristina Krasko su komanda išdalino 15 maišelių su skanėstais. Į maišelius buvo įdėta įvairiausių rušių silkių file su skirtingais pagardais, lašiša ir kt.

Mums patiems buvo netikėta pacientų ypatingai teigiama reakcija į tokias netradicines dovanas. Juk šv. Velykų proga labiau įprasta sveikinti margučiais ir šokoladiniais zuikučiais.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” style=”vc_box_outline” image=”id^11011|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2017/04/KHN-Velykos-1.jpg|caption^null|alt^Prieš Velykas|title^Prieš Velykas|description^Prieš Velykas”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image img_size=”full” alignment=”right” style=”vc_box_outline” image=”id^11012|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2017/04/KHN-Velykos-2.jpg|caption^null|alt^Prieš Velykas|title^Prieš Velykas|description^Prieš Velykas”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Sielovadininkė Audronė nustebusi dalinasi: „Aplankyta Eugenija (prieš atvykimą paskambinau). 
Ir Kristina užveža „Zigmo žuvies“ dovanas.
Dar nuvežu geltonų forzicijos šakelių, mėlynų kiemo gėlyčių (tarėmės, kad reikia jos altorėliui papuošti), dar sudedu savo džiovinimo dobilus ir asiūklius (irgi pagal susitarimą).

Eugenija laukė padengusi gražiai stalą su vaišėmis. 
Labai džiaugėsi „Zigmo žuvies“ dovanomis. Viską aprodžiau. Džiaugėsi, kad galiojimas dar ilgas – galės neskubėdama valgyti.

O DIDŽIAUSIAS STEBUKLAS buvo lašiša. Mat Eugenija dar niekada jos nevalgė…  Tai teko apie lašišą papasakoti išsamiau.
Sumerkėme gėles, apžiūrėjome jos žydinčias pelargonijas. Maldos tyloje pabūname prie jos altorėlio. Gera…“

Vienas pacientas dėl prastų kraujo rodiklių atsidūrė ligoninėje. Tad jam tiesiai į palatą skanią „Zigmo žuvies“ dovanėlę pristatė Kauno hospiso slaugytoja Drasutė.

Pacientas ir jo artimieji apsidžiaugė ir maloniai nustebę laimingi dėkojo už rodomą jiems dėmesį.

Dėkojame visiems už galimybę DARYTI ŠVENTES: sponsoriams, kolektyvui, pacientams. Smagaus ir ramaus laiko iki Prisikėlimo šventės.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.