Kauno hospiso namų bendruomenė AURA šokių teatro spektaklyje

Birutė (Birūta) Letukaitė-Komskienė, Lietuvos šokėja, choreografė, pedagogė, gavusi įvairiausių savo meno įvertinimus (tarp jų – 2 kartus Auksinį scenos kryžių), 1980 m. Kaune įkūrusi moderniojo šokio studiją „Aura“, daugybę metų rengianti Tarptautinį šokio festivalį AURA.

Ši talentinga įžymi menininkė pakvietė Kauno hospisą į Romuvos kino teatre rodomą Auros spektaklį „NORĖČIAU BŪT PAPARČIO ŽIEDU“, pastatytą pagal Bea Debrabant (Prancūzija) scenarijų.

Kiekvienas jos spektaklis („Sekretas“, „Labirintas“, „Godos“, „Noriu maitinančios dienos iš tavo rankų“) per šokėjų plastiką bei improvizuotus judesius, kalba šokio kalbą apie viltį, meilę, Dievo vedimą, apie keliones sąmonėje ir pasąmonėje, apie tai, kaip gyvybiškai mes reikalingi vieni kitiems.

Nuo pat tos netikėto skambučio akimirkos pajutome begalinį Birutės organizacinį talentą!

Apgalvota kiekviena detalė: kiek galime pakviesti kolektyvo narių, kaip galės pasiekti salę mūsų pacientai (pasirodo, Romuvos k/t yra pritaikytas vežimėliams keltuvas), koks būtent spektaklis mums labiausiai tiks…

Taip… Kai spektaklio pabaigoje daugumai suspaudė širdį ir akyse pasirodė ašaros – suvokėme, prie kokios nepaprastos veiklos prisilietėme.

Atrodė, kad šokėjai nematomomis meilės rankomis (medžių šaknimis-šakomis-laja… paparčio lapais ir žiedais) iš jų pačių gelmių lietė ir kvietė mus į savo pasaulį…

Mes ištirpome, atsivėrėme ir šokėjų bei Birutės PASAULIS įėjo į mūsų pasaulį… Mūsų apie 60-ties žiūrovų/dalyvių – Kauno hospiso namų pacientų, jų artimųjų, savanorių, darbuotojų PASAULĮ.

Dabar tiksliai žinome – mes vieni be kitų NEIŠGYVENSIME.

Savanorės Linos G. žodžiai atliepia kiekvieno būseną po spektaklio: „Net nerandu tiek tinkamų žodžių, kuriais galėčiau išreikšti pačias geriausias emocijas. Tiesiog labai labai gražu, gera, jautru. Ir ta antroji dalis, kuomet likome po spektaklio su vadove Birute ir artistais! Jų pasidalinimai, patirtys, gyvenimo kelionė – buvo labai gera ir miela išgirsti, artimiau pajusti šiuos nuostabius talentingus žmones.

Tad tariu daug daug AČIŪ Aura šokio teatrui, nuostabiam Hospiso kolektyvui ir pačiam Viešpačiui Dievui už tokią nuostabią dieną“.

Nuoroda į vaizdinę medžiagą: https://fb.watch/kgC539I2pR/

Mes naudojame būtinuosius slapukus, kurie užtikrina, kad Jums bus patogu naudotis tinklalapiu. Jei toliau naršysite mūsų tinklalapyje, tai tolygu Jūsų sutikimui su slapukų naudojimu.