Kauno hospiso namai – tai pacientų NAMAI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kauno hospiso namai – tai pacientų NAMAI, kuriuose Ramybė ir Komfortas, sava aplinka, artimieji šalia, viskas sava ir pažįstama.

Atvykstame ne tik padėti pacientui, bet ir apmokyti pacientų artimuosius, slaugos ar kitų būtinųjų kokybiško ir Oraus gyvenimo namuose privalumų.

Pastarosiomis savaitėmis Hospiso pacientai savo namuose be medicinos personalo, bendravimo su savanoriais ar kitos pagalbos sulaukė savo namuose GYVOS MUZIKOS.

Didžioji dauguma PACIENTŲ nebegali išvykti iš savo namų, tad labai svarbu, kad Jų Gyvenime būtų viskas, kas buvo ir iki sulaukiant savo ligos.

Savanorė Inga Raginienė su gitara jautriais muzikos akordais svečiavosi paciento G. namuose. Pusvalandžio trukmės koncertas vieninteliam klausytojui – pacientui.

Tai dovana, kai pats negali išvykti, o Hospiso bičiulių pagalba, muzika atvyksta pas Tave.

Dar vienas koncertas pacientės namuose. Dainuojamosios poezijos atlikėja Jūratė Dailydėnienė kartu su bičiule Jelena Jakštiene dovanojo savo skambius balsus, gitaros, smuiko ir klavišinius garsus pacientės Z. gimimo dienos proga.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][fvplayer src=”https://www.kaunohospisas.lt/wp-content/uploads/2019/07/joined_video_30cdc715c1ba40e39589aa146e16af09.mp4″ splash=”https://www.kaunohospisas.lt/wp-content/uploads/2019/08/koncertas4.jpg”][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Susirinkusios trys dukros su šeimomis, vaikais ir giminėmis iš užsienio dainavo dainas ir lietuviškai, vokiškai ir rusiškai.

Pacientė visiškai nevaldo savo kūno, negali kalbėti ir net akimis nusakyti savo emocijų. Jautriai graudinosi visi, šitokio koncerto namuose dar nebuvo, pakalbinta dukra Rūta neslėpė jaudulio ir ašarų.

Savanoriams Jolantai ir Tomui tai pirmasis pacientų gimtadienis Hospise.
Bet kartais mums pavyksta pacientus pakviesti į koncertus Kauno miesto salėse.

Šiltą penktadienio vakarą kartu su Pažaislio muzikos festivaliu bei devyniais Kauno Hospiso namų komandos nariais: slaugytoja Drasute, vairuotoju Ričardu, savanoriais: Vitalijum, Jūrate D., Jūrate M. bei jos sūneliu Kristupu, Tomu Z., Jadvyga, Kristina ir jos vaikais Gertrūda ir Vytautu, padėjome pacientei atvykti į Kauno Filharmonijos koncertų salę.

Mus visus pasitiko talentingas smuiko virtuozas iš Kinijos bei M.K.Čiurlionio styginių kvartetas.
Pacientė G. šventė savo gimtadienį. Ji nevaldo savo kūno, tačiau bendrystei ir dėkingumui kiekviename Jos žodyje pilna Meilės širdis.
Po koncerto Tomas dalinosi: po koncerto jaučiausi pakylėtas, manau visi tai pajutome.

Hospisas į namus atneša ne tik paslaugas, kartu atvyksta EMOCIJA, JAUSMAI. To niekada nepatirsite valdiškoje įstaigoje (slaugos namuose ar ligoninėje).

Tai Kauno Hospiso namų UNIKALUMAS.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.