Susitikimai

Susitikome pasidalinti patirtimi, darbu, viltimi – o išvykome su dovana. Sesuo Fausta Palaimaitė moka stebinti ir suteikti didžiulę prasmę mažiems dalykams. Labai skubėjome šį angelą įkurti naujuose namuose – šią savaitę jis pacientės G. namų altorėlyje.

Tai prasmingiausias laukimo laikas ne su dovanomis, o su DAVIMU vieni kitiems susitinkant MALDOJE.

Ačiū visiems, kurie bus kelionėje kartu šiomis laukimo, pasiruošimo savaitėmis.

Sesuo Fausta Palaimaitė savo Facebook paskyroje dalinasi:

Pas mus kalėjimuke šiandien lankėsi Kauno hospiso direktorė Kristina Krasko ir pasakojo gausiai susirinkusiems nuteistiesiems apie hospiso vykdomą paliatyvią slaugą, apie ligonius, pokytį kuris įvyksta, kai su jais nuoširdžiai bendraujama, padedama. Daug istorijų iš gyvenimo, patirties, tiek savanorių, tiek ligonių, tiek darbuotojų gyvenimas sujungtas su hospiso filosofija: ką aš šiandien padariau gero konkrečiam žmogui?

Šis susitikimas – įžanga į mūsų Kalėdų šventę. Mes irgi tapsime hospiso savanoriais: rašysime laiškus ligoniams, kurie šiek tiek panašūs į nuteistuosius, nes yra įkalinti ligos savo namuose, bet tik jų visų nuosprendis – iki gyvos galvos, o mūsiškiai visi ruošiasi į laisvę.

Vėliau, artinantis adventui, paruošime visiems ligoniams po adventinį vainiką, o atėjus Kalėdoms – ir kalėdinį atviruką, gal net dovanėlę.

O pradžiai pas ligonius keliauja šis angelas. Jis keliaus iš namų į namus pas visus hospiso ligonius: ligonis melsis už nuteistuosius, o nuteistieji, atėję į koplyčią, už tą ligonį, pas kurį bus angelas. Taigi, pas mus jau po truputį švelniai kvepia Kalėdomis…

Jei vaikinai nevalios, pakviesime į pagalbą ir suaugusiuosiu ir iš kito pastato!

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.