Atpalaiduojanti gimtadienio dovana pacientei

Vasara kupina nuotykių, džiaugsmo, dėkingumo, susitikimų, bendrysčių, kelionių.

Viskas kitaip vyksta mūsų hospise. Randame labai daug pacientų vienišų, įkalintų savo ligos, neturinčių, kur išvykti, su kuo susitikti, nežinančių ar jų dar kas nors laukia.

Net ir tais momentais, kai sukontroliuojame skausmą, kineziterapeutų pagalba mobilizuojame pacientus tiek, kad jie jau galėtų išvykti iš namų neįgaliojo vežimėlyje bent pro laiptinės duris į lauką. Vis tik įkalbėti išeiti už savo namų sienų mums labai sudėtinga, ir laiko dažniausiai mes neturime tiek daug.

Bet kai tai įvyksta, mes švenčiame kiekvieną akimirką ne namuose. Labai dėkojame visiems jautrios širdies žmonėms, kurie prisideda prie šių išvykų.

Tai įvyko ir liepos 25 dieną, kai šventėme pacientės G. gimtadienį. Puikiai prisimename pirmąją šventę, kuomet taip nedrąsiai vykome, nes tikrai, anot pacientės: „nesivarginkite, aš gi nešvenčiu gimtadienių.“ Iki šio 6-ojo gimtadienio kartu mūsų hospise turėjome laiko nueiti gražią mūsų draugystės kelionę. Kobido masažo meistrė Irma Baltutytė-Petronienė grožio kabinete pacientei padovanojo itin prabangų ir visam organizmui impulsus keliantį Kobido veido masažą. „Tokios dovanos dar neturėjau“ – taria pacientė specialistei tarpduryje.

Labai svarbu ir ypatinga nors trumpam pasijusti reikalingu, ne tokiu vienišu, išgirstu ir suprastu. Paprasti šie momentai, bet patys svarbiausi, kad galėtume oriai lydėti kiekvieno paciento paskutinį jo gimtadienio norą.

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.