Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Labai apsidžiaugėme, kai mūsų savanorė Jolita Rapolienė, MA Slaugos fakulteto Reabilitacijos klinikos docentė, LSMU SMD ergoterapijos būrelio mokslinė vadovė, pakvietė Kauno hospiso komandą dalyvauti susitikime su studentais ERGOTERAPEUTAIS.

Kokią pagalbą teikia ergoterapeutai?

Šios specialybės reabilitologai po kruopščios paciento būklės analizės, atpažinus paciento patiriamus judesių apribojimus, taiko metodus padedančius atstatyti jėgas ar atrasti būdą ADAPTUOTIS, kad pacientas PATS su laiku galėtų įveikti jam sunkiai pasiekiamą uždavinį.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” image=”id^10674|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/12/kauno-hospisas-ergoterapeutai-1.jpg|caption^null|alt^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams|title^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams|description^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Siekiama žmogui padėti gyventi būnant MINIMALIAI PRIKLAUSOMAM NUO KITŲ, kad žmogus būtų socialus, aktyvus bendruomenėje ir šeimoje, bei galėtų atsižvelgti į savo gyvenimą kaip dvasiškai ir emociškai subalansuotą.

Pagrindiniai Studentų mokslinės draugijos Ergoterapeutų BŪRELIO tikslai – tai vykdyti mokslinę tiriamąją veiklą ergoterapijos srityje, gilinti žinias ir praktinius įgūdžius ergoterapijos srityje, vienyti ergoterapijos sritimi besidominčius studentus.

2016 gruodžio 15 dieną Kauno hospiso komandos narių susitikimas su studentais ergoterapeutais praėjo šauniai. 

Atėjo ergoterapeutai iš įvairių kursų, patys aktyviausi, kaip įvardijo jų vadovė Jolita. Domėjosi organizacijos veikla, istorija, galimybėmis savanoriauti.

Prisistatėme, tada susipažinome trumpai su studentais, jų lūkesčiais. Peržiūrėjome filmuką. Kai kur pakomentavome. 
Vyko labai šiltas, jautrus bendravimas. Studentai domėjosi mūsų pagalba, kaip ją vykdome, klientų pokyčiais, kaip jaučiamės emociškai, kaip bendraujame. Papasakojome apie savanorystės privalumus, naudingumą, jiems, kaip būsimiems specialistams pabandyti tai. Užtrukome 2 val.

Studentai labai nuoširdžiai dėkojo, nustebino jų atsidėkojimas dėžute „Rafaelo” saldainių ir įrėminta padėka!!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Geriausia dovana buvo ta, kad ergoterapijos studentė Šarūnė nori mūsų hospise atlikti praktiką ir rašyti vieną iš savo bakalaurinio tyrimo darbo dalių.

Vadovė Jolita domėjosi, ar atvyktume dar kartą, pasidalinti, apgailestavo, kad šventinio laikotarpio renginiai sutrukdė atvykti slaugos mokslų studentams. 

Mes mielai sutikome, dėkojame už pakvietimą.
Palikome hospiso lankstinukų, kalendoriukų.

Buvo labai vertingas susitikimas mums visiems. Ačiū už suteiktą galimybę, dalintis ir skleisti žinią, kaip įvardijo studentai, „iš pirmų lūpų“. Atsirado labai gyvas santykis.

Hospiso komandai puikiai sekėsi vienai kitą papildyti.

Džiaugiamės, kad mūsų pacientai gaus labai naudingos pagalbos ir jų gyvenimas po studentų apsilankymo nušvis naujomis spalvomis.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_outline” image=”id^10675|url^http://www.hospisopagalba.eu/wp-content/uploads/2016/12/kauno-hospisas-ergoterapeutai-2.jpg|caption^null|alt^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams|title^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams|description^Būsimieji ergoterapeutai pasiruošę ateiti į pagalbą Kauno hospiso pacientams”][/vc_column][/vc_row]

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.