Bičiulystė su LSMU tęsiasi!

Dar prieš metus pagelbėjome beveik 20 studentų atliekant praktiką Kauno hospiso namuose. Taip, karantino metu teikėme visas įmanomas paslaugas Žmogui.

2021m. sulaukėme pačių studentų skambučių mūsų įstaigoje atlikti praktiką. Iš tiesų, tai studentai padėjo mums savo mokslinėmis įžvalgomis pamatyti ne tik organizaciją iš šalies, bet priimti ir tam tikrus reorganizacinius sprendimus, surasti psichologinio darbo sąsajas ir pasinaudoti įžvalgomis. Darbas kartu buvo tikrai įdomus.

Kiekvienas studentas praturtino mūsų organizaciją ir suteikė galimybę dar stipriau judėti į priekį.

Tai mokslo ir praktikos simbiozė Mūsų gyvame organizme (čia, Hospise).

Iš tiesų, buvo labai netikėta sulaukti LSMU lektorės, dėstytojos laiško Kauno hospiso namų elektroninėje pašto dėžutėje. O tai buvo PADĖKOS RAŠTAS už parengtus praktikantus. Šią padėką gavo mūsų įstaigos Medicinos psichologė Greta Glizikienė. Kadangi neturime stacionaraus pastato, susitikimus ir praktikantų į pacientų namus derinimus tenka visai komandai. Bet Greta visada tiksliai ir aiškiai žino, kurios situacijos bus naudingos studentams. Ir pagal programą, kokius susitikimus turime jiems parodyti. Papasakoti, kaip dirbame. O svarbiausia pajusti visa širdimi, koks įkvepiantis darbas jų laukia – padėti Žmogui. Ši užduotis tenka visai organizacijai: direktorei, pristatant įstaigą ir pasidalinant visais aspektais, kas yra hospisas, kokia pagalba teikiama, ir kokie žmonės čia dirba. Savanorių koordinatorė pristatė ir koordinavo susitikimus pacientų namuose, savanorių psichologė telkė informacines grupeles savanorių pasidalinimams. Ir visa komanda – gydytoja, slaugytojos, soc.darbuotojas, kineziterapeutas bei kt. žinojo, kad pacientus namuose lanko praktikantai.

Nuoširdžiai dėkojame už bendrystę Lietuvos sveikatos mokslų universitetui.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU)

LSMU Sveikatos psichologija

Jolita Jonyniene

Greta Glizikienė

Gretai Glizikienei

We use necessary cookies that ensure that you will be comfortable using the website. If you continue to browse our website, it is equivalent to your consent to the use of cookies.